Terugroepactie Soezie Broodbakmix Meergranenbrood (Welkoop)

Winkelketen Welkoop meldt dat fabrikant Soezie een terugroepactie is gestart voor Bakmix voor Meergranenbrood. In de mix is een te hoog gehalte aan kankerverwekkende restanten van gewasbeschermingsmiddelen aangetroffen.

Advertentie terugroepactie Soezie Broodbakmix Meergranenbrood (Welkoop)De terugroepactie geldt voor de Soezie Broodbakmix voor Meergranenbrood in verpakking 2,5 kg met de houdbaarheidsdata 20-8-2021 en 21-8-2021. De verpakkingen hebben lotnummer 3000010553. Dit lotnummer vindt u op de zijkant van de verpakking, naast de houdbaarheidsdatum.

In de bakmix is een te hoog gehalte aan restanten van een gewasbeschermingsmiddel aangetroffen. Deze stof, ethyleenoxide, geldt als kankerverwekkend.

Consumenten die deze broodbakmix hebben gekocht worden verzocht deze niet te gebruiken. U kunt het product terugbrengen naar de winkel waar u het gekocht heeft. Het aankoopbedrag krijgt u dan retour. De broodbakmixen zijn verkocht van 24-08-2020 tot en met 23-09-2020.

Let op: er werden eerder ook al twee andere bakmixen teruggeroepen door Soezie: All-in Mix Low Carb brood en All-in Mix Brood met Pitten.

Wilt u meer weten over de terugroepactie van de Soezie Broodbakmix Meergranenbrood die verkocht is bij Welkoop? Neem dan contact op met de klantenservice van de winkelketen.

Een overzicht van alle terugroepacties vanwege ethyleenoxide in sesam vindt u op deze pagina.

Bron: Welkoop, 23 september 2020