Terugroepactie Qlima mobiele airconditioner

Leverancier PVG International B.V. roept de Qlima mobiele airconditioner PH534 terug. Bij gebruik is er risico op kortsluiting en ernstige rookontwikkeling.

Advertentie terugroepactie Qlima mobiele airconditionerDe terugroepactie geldt voor de Qlima mobile airconditioning, model PH534, met EAN code 8713508777344.

Het product heeft mogelijk een productiefout, waardoor kortsluiting op kan treden. Als dit gebeurt, en het apparaat is niet aangesloten op een geaard stopcontact, dan kan een steekvlam ontstaan. Als door deze steekvlam plastic onderdelen smelten, kan rookontwikkeling ontstaan. Dit vormt een ernstig veiligheidsrisico.

Als u deze mobiele airconiditioning heeft, haal de stekker dan direct uit het stopcontact. Gebruik het apparaat niet meer, en bewaar het apparaat in een goed geventileerde ruimte met een vloeroppervlak van minimaal 4m², en uit de buurt van vuur of vonken.

Op het informatielabel van het apparaat vindt u, naast de productgegevens, ook het serienummer. Dit begint met AI of AJ. Neem een foto van het informatielabel en neem contact op met PVG International B.V. om uw product aan te melden. U kunt daarvoor bellen met het bedrijf via telefoonnummer 0412 – 694 694 of een e-mail sturen naar aftersales@pvg.eu. Het bedrijf zal zorgen dat uw apparaat wordt geïnspecteerd, en indien nodig, gerepareerd.

PVG International geeft aan dat gedurende de COVID-19 pandemie het mogelijk wat langer duurt voor u een reaactie ontvangt.

Bron: PVG International, 8 juni 2020