Veiligheidswaarschuwing Mutsy Nio kinderwagen

Kinderwagenfabrikant Mutsy waarschuwt voor het risico op onveilige situaties bij gebruik van de Mutsy Nio kinderwagen. Er is risico op inklemmingsgevaar.

Advertentie veiligheidswaarschuwing Mutsy Nio kinderwagenDe voorbeugel van de kinderwagen heeft een te grote opening bij de scharnier, waardoor de vingers van het kindje bekneld kunnen raken.

Het probleem doet zich voor bij de Mutsy Nio kinderwagens met serienummers van MT17-58 tot MT19-16. Het serienummer vindt u onderop het zitje. Als u het serienummer niet aantreft, dan kunt u het beste de beugel vergelijken met deze afbeeldingen:

Veiligheidswaarschuwing Mutsy Nio kinderwagen - detailfoto

Als u een Mutsy Nio heeft met een oude beugel, dan adviseert Mutsy u om de beugel niet meer te gebruiken en deze om te ruilen voor het nieuwe model.

Via de website van Mutsy kunt u een nieuwe beugel aanvragen; de oude beugel kunt u weggooien. De nieuwe beugel is beschikbaar in de kleuren cognac, rood en grijs.

Wilt u meer weten over de veiligheidwaarschuwing voor de voorbeugel van de Mutsy Nio kinderwagen, neem dan contact op met Mutsy via telefoonnummer 013 – 534 51 52, of per e-mail via bumperbar@mutsy.nl.

Bron: Mutsy, NVWA, 20 mei 2020