Terugroepactie Sparta fietsen

Fietsfabrikant Sparta is een terugroepactie gestart voor fietsen van de modellen M7e, M8e en M8e RT. In een aantal gevallen kan het frame van de fiets langzaam doorzakken. Dit kan van invloed zijn op de veiligheid van de fiets.

Advertentie terugroepactie Sparta fietsenDe terugroepactie geldt voor de Sparta M7e, M8e en M8e RT fietsen die zijn geproduceerd in 2015 en 2016. Uit tests is gebleken dat er bij intensief gebruik scheurtjes kunnen ontstaan.

Om vast te stellen of uw fiets onder deze terugroepactie valt, moet u het framenummer controleren. Het framenummer vindt u aan de linkerzijde op liggende achtervork bij de trapas. Het is een nummer van 7 cijfers, op een witte sticker. De code begint met de letters SP of AC (zie ook de afbeelding).

Terugroepactie Sparta fietsen - locatie framenummer
Het framenummer vindt u op de witte sticker. De code begint met SP of AC.

Op de website www.checkjeframe.nl kunt u het framenummer invoeren. U krijgt dan te zien of uw fiets onder deze terugroepactie valt. Wordt het framenummer niet gevonden? De terugroepactie is niet van toepassing op uw Sparta M7e, M8e of M8e RT.

Komt het nummer wel voor in de lijst? Controleer dan of er scheurtjes te zien zijn bij de framebuis, zoals hieronder weergegeven.

Voorbeeldafbeelding scheurtjes in frame Sparta-fietsen
Als uw framenummer voorkomt in de lijst op www.checkjeframe.nl, controleer dan of deze scheurtjes heeft, zoals in deze afbeelding.

Ziet u scheurtjes bij het frame? Stop dan direct het gebruik van de fiets. Neem contact op met uw Sparta-dealer voor een tijdelijke leenfiets.

Komt uw fiets wel voor op de lijst, maar ziet u geen scheurtjes? U kunt de fiets gewoon blijven gebruiken. Uw frame zal op termijn worden vervangen. Helaas kan dat, op het moment dat dit artikel is gepubliceerd, enige tijd duren door de maatregelen vanwege het coronavirus. De frames zijn op dit moment daardoor niet leverbaar. Bij de eerstvolgende onderhoudsbeurt zal de dealer een afspraak maken voor het vervangen van het frame. Als u nog geen onderhoudsbeurt heeft gepland, neem dan contact op met uw dealer.

Wilt u meer weten over deze terugroepactie van Sparta voor de M7e, M8e en M8e RT fietsen? Neem dan contact op met uw Sparta dealer of bel met de afdeling Consumer Care van Sparta via telefoonnummer 00800 – 77 00 72 00 (gratis). U kunt ook een e-mail sturen naar support.nl@sparta.nl.

Bron: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, 23 april 2020