Veiligheidswaarschuwing IKEA SUNDVIK commode

Woonwarenhuisketen IKEA adviseert consumenten met een SUNDVIK commode om de verstelbare plank te controleren op juiste montage met het meegeleverde veiligheidsbeslag. Indien nodig biedt IKEA een vervangende montageset aan.

Advertentie veiligheidswaarschuwing IKEA SUNDVIK commode De waarschuwing geldt voor de commode SUNDVIK, die ook als ladekast kan dienen, na de ‘luierperiode’ van het kind. Het is echter noodzakelijk het veiligheidsbeslag correct te monteren.

IKEA geeft deze waarschuwing na het ontvangen van 14 meldingen, wereldwijd, van planken die loslieten. Als de plank loslaat, kunnen kinderen van de commode vallen. Onderzoek naar aanleiding van deze incidenten heeft aangetoond dat in al deze gevallen het veiligheidsbeslag niet of niet juist was aangebracht.

Als blijkt dat het veiligheidsbeslag niet of niet juist is aangebracht kan IKEA u -kostenloos- voorzien van een nieuwe montageset.

Voor meer informatie over deze veiligheidswaarschuwing voor de IKEA SUNDVIK commode en ladekastcombinatie raden wij u aan contac op te nemen met de klantenservice van IKEA. U kunt de klantenservice van IKEA bereiken via telefoonnummer 0900 – 235 45 32.

Bron: IKEA, 30 april 2019