Veiligheidswaarschuwing RiDD Hover Urban hoverboard

Advertentie veiligheidswaarschuwing RiDD Hover Urban hoverboardHet bedrijf RiDD roept het RiDD Hover Urban hoverboard terug. Uit onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit is gebleken dat dit product als onveilig moet worden beschouwd.

Het hoverboard is onvoldoende beveiligd tegen overladen, waardoor er risico is op brand en ontploffing.

De RiDD Hover Urban is in Nederland verkocht tussen mei 2017 en september 2018 bij winkelketens Intertoys, Media Markt  en Makro. Om te controleren of uw hoverboard de betreffende RiDD Hover Urban is kunt u het etiket op de onderzijde raadplegen. Daar moet het modelnummer RDD HB65 en de productnaam Hover Urban staan.

Als u dit hoverboard heeft, dan wordt u dringend verzocht het gebruik te staken. Via de website www.myrepair.nl/riddhb65 kunt u het hoverboard aanmelden voor modificatie. Het hoverboard zal dan binnen 20 dagen aangepast worden, zodat het wel voldoet aan de door de NVWA gestelde eisen.

Voor meer informatie over deze veiligheidswaarschuwing voor het RiDD Hover Urban hoverboard kunt u contact opnemen met RiDD via het e-mailadres modificatie@ridd.eu.

Bron: RiDD, 13 maart 2019