Terughaalactie Linetek voedingskabel

Leverancier MyMicro Group BV roept een aantal voedingskabels  van het merk Linetek terug. Deze voedingskabels zijn meegeleverd met Yanec en Blu-Basic laptopadapters. Bij gebruik van de voedingskabel is het mogelijk dat de gebruiker een elektrische schok krijgt.

De terughaalactie geldt voor de Linetek voedingskabels die zijn gekocht in de periode 01-07-2018 t/m 16-11-2018 en met herkenningsnummer LP-E04A KTL SU04026-5001. Dit nummer vindt u op de wandcontactsteker, onder de twee polen. De laptopadapters waar deze voedingskabels bij zijn geleverd hebben identificatiecode 057718 t/m 058491.

Door een fout bij de fabricage is het isolatiedeel van de contactbussen van de toestelcontactstop onvoldoende verzonken in de toestelcontactstop. Als de toestelcontactstop met een flink kracht zijwaarts wordt bewogen kan het isolatiedeel los raken. De onder spanning staande contactbussen worden zo aanraakbaar, met het risico dat de gebruiker een elektrische schok krijgt.

De voedingskabels met dit probleem kunt u herkennen aan een opstaand randje bij de stekker die u in de adapter stopt.

Als u een Linetek voedingskabel heeft met dit probleem, dan wordt u dringend aangeraden deze niet meer te gebruiken. U kunt het artikel terugbrengen naar de winkel of terugsturen naar de webshop waar u de voedingskabel heeft gekocht. U ontvangt via uw verkoper een nieuwe voedingskabel.

Voor meer informatie over deze terughaalactie kunt u contact opnemen met MyMicro Group BV via een e-mail naar het adres recall@mymicrogroup.nl.

Bron: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, 17 december 2018