Terughaalactie Viga magnetisch bordspel Oceaan

Leverancier Harlekijn Import BV roept het product Magnetisch bordspel ‘Oceaan’ van het merk Viga terug. Bij gebruik van het artikel is er een risico op verwurging of verstikking.

Het product, met artikelnummer VI50196 en EAN code 6934510501969 heeft batchnummer VG340 01/15/2014. Dit batchnummer vindt u aan de onderkant van het product. Het product is verkocht sinds juni 2014.

De breekvoorziening van het koord van speelgoed breekt niet bij de voorgeschreven trekkracht. De maximale lengte van het koord (30cm) wordt dan overschreden, en op die manier ontstaat er risico voor verwurging of verstikking bij kinderen. Het product voldoet daarmee niet aan de Nederlandse wetgeving voor speelgoed.

Als u dit product heeft, dan wordt u aangeraden dit niet meer te (laten) gebruiken. U kunt het artikel terugbrengen naar de winkel waar u het heeft gekocht, of terugsturen naar Harlekijn Import BV op onderstaand adres:

Harlekijn Import BV
C. Verolmeweg 10
2171KV Sassenheim

U hebt recht op teruggave van het volledige aankoopbedrag. Als u het artikel rechtstreeks aan Harlekijn Import BV terugstuurt, dan krijgt u ook de verzendkosten retour. Vergeet bij het terugsturen niet uw naam, adres en bankrekeningnummer mee te sturen.

Voor meer informatie over deze terugroepactie kunt u contact opnemen met Harlekijn Import BV via telefoonnummer 0252 – 229 125 of per e-mail via info@harlekijnimportbv.nl.

Bron: Harlekijn Import BV, Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, 18 oktober 2018