Terughaalactie adidas zwemkleding 3 strepen

Sportkledingfabrikant adidas roept zwemkleding voor kinderen terug. Bij de kleding uit het Infinitex 3-Stripe assortiment kunnen de aangebrachte strepen loslaten, wat tot verwondingen kan leiden.

Het bedrijf heeft meldingen ontvangen dat de aangebrachte strepen bij contact met water los kunnen laten. Verder onderzoek heeft uitgewezen dat het loslaten van die strepen kan leiden tot een veiligheidsrisico. De losgekomen strepen kunnen vast komen te zitten aan objecten, of aan andere kinderen. Zij kunnen daardoor verstrikt raken, met mogelijk verwondingen als gevolg.

Het wordt ten zeerste aanbevolen dat kinderen tot en met 14 jaar onmiddellijk stoppen met het dragen van de betreffende zwemkleding. De waarschuwing geldt voor de artikelen die vermeld zijn in dit PDF bestand.

Als u deze zwemkleding heeft gekocht, dan wordt u verzocht deze terug te brengen naar de winkel waar u deze heeft gekocht. U heeft recht op volledige terugbetaling van het aankoopbedrag, een kassabon is daarvoor niet nodig.

Voor meer informatie over deze terugroepactie kunt u kijken op deze pagina van adidas, via de Klantenservice van adidas op telefoonnummer 0800 – 020 12 40 (gratis vanaf een vaste lijn)per WhatsApp via nummer +31 (0) 683542516 of per Direct Message op Twitter aan @adidaseuhelp .

Bron: adidas, 20 oktober 2018