Terughaalactie DUALFIX autokinderstoelen Britax Römer

Fabrikant Britax Römer roept een aantal exemplaren van de klassieke DUALFIX autokinderstoelen terug. Bij een aantal van de stoelen kan een onderdeel voor een veiligheidsissue zorgen.

De waarschuwing geldt alleen voor de klassieke DUALFIX stoelen die verkocht zijn tussen 3 november 2017 en 22 maart 2018Het betreffende onderdeel is alleen bij een beperkt aantal van de klassieke stoelen gebruikt, en niet in andre producten van het bedrijf.

Om te controleren of uw stoel onder deze terughaalactie valt kunt u het serienummer van de stoel invullen op de website. Als uit deze controle blijkt dat de stoel inderdaad onder de terughaalactie valt, dan krijgt u verder instructie over het omruilproces.

Het serienummer kunt u vinden aan de voorkant van de autostoel, onder de hoes en begint met M101A, gevolgd door 14 cijfers. U kunt bij dit label komen door de hoofdsteun tot de hoogste positie uit te trekkenm de flap tussen de schouderkussens uit en omhoog te trekken, zodat u een deel van de witte basis ziet. Door de twee knopen op de hoes, onder de riem, te openen kunt u de hoes naar beneden trekken zodat u meer van de basis kunt zien, en ook het label met het serienummer. Deze instructies vindt u ook, met afbeeldingen, op de website van Britax Römer.

Op de hiervoor genoemde website kunt u dan ook het serienummer invullen ter controle, en eventueel het terughaalproces in werking te zetten als blijkt dat dit nodig is.

Als u vragen heeft over deze terughaalactie, dan kunt u contact opnemen met Britax Römer via het e-mail adres dualfix-check@britax.com.

Bron: Britax Römer, 23 maart 2018