Terughaalactie Recaro Zero.1 en Optia kinderzitjes

recall_recaro_zero1-optia_kinderzitjeFabrikant RECARO heeft besloten tot het terughalen van de kinderzitjes Optia en een deel van de productie van de kinderzitjes Zero.1.

De kinderzitjes Optia worden teruggeroepen nadat uit vergelijkend warenonderzoek is gebleken dat de zitjes los kunnen komen van de Isofix basis. Hoewel dit probleem niet naar voren is gekomen uit alle officiële controles en tests heeft het bedrijf toch besloten om alle Optia zitjes terug te roepen en deze om te ruilen voor een Optiafix, Young Sport Hero of Monza Nova IS zitje naar keuze.

Als u een Optia kinderzitje heeft dan kunt via de speciale website van RECARO uw zitje omruilen voor een ander model: safety.recaro-cs.com. Recaro benadrukt dat dit probleem alleen bestaat met de Optia zitjes en niet met andere producten die gebruikt worden in combinatie met de Isofix basis, het RECARO SmartClick systeem of RECAROFix.

Bij de kinderzitjes Zero.1 is bij sommige exemplaren een verkeerde gordelversteller gemonteerd waardoor één van de gordels die het kind op zijn plek moet houden los kan raken. Als de stoel naar voren is geplaatst kan het dan gebeuren dat het kind te veel bewegingsvrijheid heeft, dat bij een ongeluk kan leiden tot extra gevaar voor het kind.

De fout met de gordelversteller is bij een specieke productiebatch gemaakt die herkenbaar zijn aan het serienummer en geldt niet voor het Zero.1 Elite model.

Als u een Zero.1 kinderzitje heeft dat wordt u aangeraden het serienummer te controleren via de website safety.recaro-cs.com. Als blijkt dat het serienummer valt binnen de reeks waar de verkeerde gordelversteller is geplaatst, dan krijgt u meer informatie over het omruilproces. RECARO adviseert u dan om, zolang u nog geen nieuwe stoel heeft ontvangen, de stoel alleen te gebruiken in de naar achter geplaatste positie.

Voor meer informatie over deze twee waarschuwingen van RECARO kunt u contact opnemen met de hotline van het serviceteam op telefoonnummer +49- 92 – 55 77 66 (buitenlandtarief Duitsland). Dit nummer is bereikbaar van 06.00u tot 22.00u en u wordt daar te woord gestaan in het Duits of Engels.

Bron: RECARO, 28 juli 2017