Terughaalactie OBall rammelaars

recall_oball_rammelaar_wFabrikant KidsII waarschuwt dat sommige OBall rammelaars onveilig zijn. Bij de betroffen exemplaren kunnen de kraaltjes uit de kraaltjeshouder komen. Als kinderen deze kraaltjes in de mond stoppen ontstaat verstikkingsgevaar.

recall_oball_rammelaar-datumcode
Voorbeeld datumcode. Klik om te vergroten.

De waarschuwing geldt voor de OBall rammelaars met artikelnummers 81031 en 81548 die verkocht zijn na 1 januari 2016 en geldt voor de exemplaren met datumcodes T0486, T1456, T2316, T2856 of T3065. Deze datumcode vindt u op een kleine driehoek aan de binnenkant van de rammelaar. Verder zijn deze rammelaars te herkennen aan het feit dat deze rammelaars één kraaltjeshouder heeft met vijf (5) oranje kralen.

Als u een rammelaar heeft die onder deze terughaalactie valt, dan wordt u dringend aangeraden het product direct bij het kind weg te halen. Via de speciale pagina van OBall kunt u het product registreren en instructies voor het maken van een foto. Als u dit gedaan heeft, zal KidsII u een vergoeding geven voor de rammelaar.

Voor meer informatie over deze terughaalactie kunt u kijken op de eerder genoemde website, of bellen naar 00-44-2080-99 54 88 (internationaal gesprekstarief Verenigd Koninkrijk).

Noot van de redactie: dit betreft een wereldwijde terughaalactie van de betroffen rammelaars. Deze rammelaars zijn via diverse (online) winkels ook in Nederland verkocht.

Bron: KidsII, 7 maart 2017