Terughaalactie J&S Supply koolmonoxidemelders ‘Safe’ en ‘One’

recall_js_koolmonoxidemelders_safe_oneHet bedrijf J&S Webshops heeft de terughaalactie van de koolmonoxidemelder ‘Safe’ uit juli 2016 uitgebreid met een tweede type, de koolmonoxidemelder ‘One’.

Het bedrijf roept de koolmonoxidemelders ‘Safe’ (EAN code 8718781066857) en ‘One’ (EAN code 8718781066840) van J&S Supply terug omdat deze een fabricagefout bevatten. De waarschuwing geldt voor de koolmonoxidemelders die tussen 16 december 2014 en 7 mei 2016 zijn verkocht op de websites koolmonoxidemelders.com en tech66.nl.

De fabricagefout zorgt er voor dat de twee koolmonoxidemelders de concentratie koolmonoxide niet goed meten, waardoor het alarm niet of te laat afgaat. Er bestaat hierdoor gevaar voor koolmonoxidevergiftiging, met mogelijk de dood als gevolg.

Als u deze koolmonoxidemelders heeft dan wordt u dringend verzocht deze direct te vervangen en deze melders terug te sturen naar J&S Webshops. Omdat de EAN code niet op het artikel vermeld staat is het belangrijk dat u uw melder vergelijkt met de melders hieronder. Let op: veel melders lijken op elkaar, het is daarom belangrijk dat u dit goed controleert. U kunt bij twijfel het beste contact opnemen met de klantenservice.

J&S Koolmonoxidemelder 'Safe'; klik op de afbeelding voor een vergroting.
J&S Koolmonoxidemelder ‘Safe’; klik op de afbeelding voor een vergroting.
Koolmonoxidemelder 'One'; klik op de afbeelding voor en vergroting.
Koolmonoxidemelder ‘One’; klik op de afbeelding voor en vergroting.

J&S Webshops zal de aanschaf van de koolmonoxidemelders ‘One’ en ‘Safe’ vergoeden. U kunt daarvoor contact opnemen met de klantenservice via jeroen@jswebshops.nl of telefonisch via 020 – 468 40 55.

Bron: Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit, J&S Webshops, 7 maart 2017