Terughaalactie Blaupunkt koolmonoxidemelder

recall_blaupunkt_co-melderHet bedrijf Sissoo Technologies waarschuwt dat de Blaupunkt koolmonoxidemelder met typenummer CO-S1 een fabricagefout vertoont. Een fout in de sensor wordt niet gedetecteerd en bij een lage batterijspanning werkt de melder niet correct. De melders hebben de EAN nummers 4054512461206 en 4054512000191.

Als gevolg van deze fouten is het mogelijk dat de melder geen alarm slaat als er een te hoge concentratie koolmonoxide in de lucht zit, en er dus gevaar is voor koolmonoxidevergiftiging.

Langdurig inademen van koolmonoxide is gevaarlijk en kan leiden tot duizeligheid, misselijkheid, hoofdpijn en in extreme gevallen tot bewusteloosheid of dood.

Aan de achterzijde van de koolmonoxidemelder staat een sticker van Blaupunkt met de modelnaam CO-S1. Als u in het bezit bent van deze melder, dan wordt u verzocht deze terug te brengen naar de winkel waar u deze gekocht heeft. U krijgt het aankoopbedrag vergoed.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sissoo Technologies via telefoonnummer 06 – 2880 7457 of per e-mail via info@sissootech.com.

Bron: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, Sissoo Technologies, 9 december 2016