Veiligheidswaarschuwing Bosch en Siemens gaskookplaten en gasfornuizen

recall_siemens_boschBSH Huishoudapparaten heeft op 20 februari 2017 bekend gemaakt dat de waarschuwing is uitgebreid tot alle apparaten die geproduceerd zijn tussen augustus 2006 en oktober 2011. De tekst, van de originele melding uit oktober 2016, is hierop aangepast.

Het bedrijf  BSH Huishoudapparaten waarschuwt voor een ernstig probleem met tafelmodelgaskookplaten en vrijstaande gasfornuizen van de merken Bosch en Siemens. Er bestaat ontploffingsgevaar.

De waarschuwing geldt voor tafelmodelgaskookplaten en vrijsataande gasfornuizen die geproduceerd zijn tussen augustus 2006 en oktober 2011. Het is mogelijk dat er een defect is ontstaan aan de gaskoppeling. Door dit defect kan er gas ontsnappen. In zeer zeldzame gevallen kan dit leiden tot ontploffingsgevaar.

BSH Huishoudapparaten biedt consumenten, die een betroffen apparaat hebben, een gratis vervanging van de gaskoppeling aan. De vervanging zal door een erkend technicus aan huis uitgevoerd worden. Na vervanging van de gaskoppeling is het probleem opgelost.

Om te controleren of uw apparaat mogelijk een defecte gaskoppeling heeft moet u het E-nummer en het FD-nummer van uw apparaat weten. Deze nummers vindt u bij de vrijstaande tafelmodelgaskookplaten op de onderzijde van het kooktoestel of in de handleiding. Bij de vrijstaande gasfornuizen vindt u het typeplaatje aan de binnenzijde van de opberglade of aan de binnenzijde van de oven, als uw toestel niet over een opberglade beschikt.

Deze veiligheidswaarschuwing is een uitbreiding van de melding uit oktober 2016. Dit betekent dat mensen die de controle al eerder hebben uitgevoerd opnieuw de controle moeten doen.

Typeplate_FreestandingGasHob Typeplate_GasCooker

 

 

 

 

U kunt met deze gegevens controleren of van uw toestel de gaskoppeling vervangen moet worden op de website www.gascookingsafety.com.

Als uw apparaat een gaskoppeling heeft die vervangen moet worden moet u de gaskraan naar het toestel dichtdraaien en mag u het apparaat niet gebruiken totdat de gaskoppeling vervangen is.

Voor meer informatie over deze veiligheidswaarschuwing, en assistentie bij het bepalen of uw tafelmodelgaskookplaat of vrijstaande fornuis een gaskoppeling heeft die vervangen moet worden, kunt u contact opnemen met  BSH Huishoudapparaten via het telefoonnummer 0800 – 1908 (gratis).

Bron: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, BSH Huishoudapparaten, 4 oktober 2016
Update: BSH Huishoudapparaten, 20 februari 2017