Veiligheidswaarschuwing broodproducten Lambèr en Trommelen (Sligro / EMTÉ)

Veiligheidswaarschuwing broodproducten Lambèr en Trommelen (Sligro / EMTÉ)De dagverse broden, broodjes en mueslibollen van de merken Lambèr en Trommelen kunnen kleine stukjes plastic bevatten en worden teruggeroepen. Deze broden zijn verkocht bij Sligro en EMTÉ supermarkten.

De waarschuwing geldt alleen voor de broden die verkocht zijn op 15-08-2016 en waarbij in de ingrediënteninformatie volkorenmeel vermeld staat. De leverancier van het volkorenmeel heeft aangegeven dat in deze grondstof mogelijk een hard stuk plastic heeft gezeten. Als dit plastic in het brood terecht is gekomen kan dit bij consumptie schadelijk zijn voor de gezondheid.

Als u dit brood gegeten heeft en u heeft klachten, dan wordt u geadviseerd contact op te nemen met uw huisarts.

Consumenten die het product gekocht hebben en niet (geheel) geconsumeerd hebben worden dringend aangeraden het product niet (meer) te consumeren. U kunt het product terugbrengen naar de winkels van EMTÉ of een een vestiging van Sligro. U krijgt het aankoopbedrag retour.

Voor meer informatie over deze terughaalactie kunt u contact opnemen met de klantenservice van EMTÉ of Sligro, bereikbaar via telefoonnummer 0413 – 34 35 00.

Bron: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, Sligro, EMTÉ, 16 augustus 2016