Terughaalactie Staiger fietsen model ‘Vélo’

recall_staiger_velo-productfotoFietsfabrikant Winora Group waarschuwt voor een mogelijk veiligheidsprobleem bij alle modellen van Staiger fietsen, type Vélo. Het bedrijf heeft vastgesteld dat niet alle fietsen die verkocht zijn een frame hebben dat een volledige een warmtebehandeling heeft ondergaan doordat de industriële oven hiervoor niet correct werkte.

Doordat het frame nu niet voldoende ‘stijf’  is,  kan er een breuk in het frame optreden, met mogelijk ernstig letsel tot gevolg. Bij alle uitgeleverde exemplaren van de Vélo fietsen kan dit probleem optreden. Het bedrijf heeft daarom een speciale webpagina gemaakt waarop dealers en eigenaren aan de hand van het framenummer kunnen controleren of de fiets een dergelijk frame bevat. Het framenummer vindt u op het frame op de onderkant van de trapas en begint met de code ‘AV1340‘.

Mocht u inderdaad een fiets hebben met een betreffend frame, dan wordt u dringend aangeraden de fiets niet meer te gebruiken en deze naar uw verkoper terug te brengen. Deze zal het frame kostenloos voor u vervangen; de vervangende frames zullen vanaf begin mei 2016 beschikbaar zijn.

Voor meer informatie over deze terughaalactie kunt u contact opnemen met Staiger via telefoonnummer +49 9721 650 135 35 (buitenlandtarief Duitsland) of per e-mail via rueckruf-velo@staiger-fahrrad.de.

Bron: Winora Group, 20 april 2016