Terughaalactie Busse veiligheidsvesten Belton en Bebington

recall_busse_belton_bodyprotector recall_busse_bebington-bodyprotectorFabrikant van ruitersportartikelen Busse roept twee veiligheidsvesten terug, omdat deze in sommige gevallen niet voldoen aan de veiligheidsnorm.

De waarschuwing geldt voor de veiligheidsvesten BELTON en BEBINGTON, met de volgende kenmerken

Belton

  • In de winkels verkocht tussen mei 2015 en maart 2016;
  • Jaar van productie: 2015 (dit vindt u onderaan het ingenaaide etiket aan de binnenzijde van de bodyprotector en de achterzijde van de hangtag).

Bebington

  • Geleverd aan handelaren in februari 2016;
  • Jaar van productie 2016, gemarkeerd als ‘2016’ of met productiemaand februari erbij  (dit vindt u onderaan het ingenaaide etiket aan de binnenzijde van de bodyprotector en de achterzijde van de hangtag).

Als u een Belton of Bebington veiligheidsvest gekocht heeft, dan wordt u dringend aangeraden de productiedatum te controleren. Komen de productiegegevens overeen met de hierboven aangegeven productiedata, dan wordt u dringend verzocht deze veiligheidsvesten niet meer te gebruiken. U kunt het vest terugbrengen naar de winkel waar u deze gekocht heeft, waar u het kunt ruilen voor een vest van minstens dezelfde kwaliteit.

Voor meer informatie over deze terughaalactie kunt u contact opnemen met de klantenservice van Busse op telefoonnummer +49 442 93 690 (buitenlandtarief Duitsland). Dit nummer is bereikbaar van 08.00u tot 17.00u. U kunt ook een e-mail sturen naar sicherheitshinweis@busse-reitsport.de.

Bron: Busse Reitsport, 14 april 2016