Veiligheidswaarschuwing Specialized snelspanners

Veiligheidswaarschuwing Specialized fietsen met snelspannersSpecialized waarschuwt dat sommige Specialized fietsen verkocht zijn met een snelspanner op het voorwiel waarbij het mogelijk is dat deze in contact kan komen met de remschijf. Dit kan gebeuren als de snelspanner verkeerd is afgesteld of niet juist wordt gesloten. Als de snelspanner in contact komt met de remschijf kan het voorwiel loskomen of opeens tot stilstand komen. De berijder kan dan de controle over de fiets verliezen en letsel oplopen.

De waarschuwing geldt voor alle Specialized fietsen met schijfremmen en een snelspanner die, wanneer deze is geopend, in contact kan komen met de remschijf. Als de snelspanner in geopende positie tenminste 6mm van de remschijf blijft, valt deze niet onder de waarschuwing.

Eigenaren van fietsen die wel onder de waarschuwing vallen kunnen contact opnemen met de een geauthoriseerde Specialized dealer. Zij krijgen dan, kostenloos, een nieuwe snelspanner, inclusief montage. Tevens biedt Specialized, als tegemoetkoming voor het ongemak, een cadeau aan ter waarde van ongeveer €20.

Bron: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), 24 december 2015

Let op: Ook Cannondale en Trek hebben eerder dezelfde waarschuwing afgegeven. Heeft u een fiets van deze merken met een snelspanner, klikt u dan op de merknaam voor meer informatie.