Veiligheidswaarschuwing Trek-fietsen

Veiligheidswaarschuwing Trek-fietsenTrek Bikes waarschuwt eigenaren van Trek-fietsen die zijn uitgerust met schijfremmen dat de snelspanners mogelijk verder open gaan dan 180˚. Als de snelspanner verkeerd is afgesteld is het mogelijk dat deze verstrikt raakt in de schijfrem van het voorwiel. Het wiel zou daardoor los kunnen komen, of plots tot stilstand kunnen komen. U kunt in dat geval de controle over de fiets verliezen.

Trek Bikes raadt mensen aan om goed te controleren of ze de snelspanner correct hebben afgesteld. Lees voor de instructies goed de handleiding door of bekijk de video’s op de website van Trek.

Als u naar aanleiding van de instructies of de video’s nog vragen heeft, dan wordt u verzocht contact op te nemen met uw Trek-dealer. Als u dat wenst, kunt u de snelspanner gratis laten vervangen. Ook hiervoor kunt u terecht bij uw Trek-dealer. Deze mogelijkheid wordt geboden voor alle Trek-fietsen met schijfremmen en een snelspanhandel.

Voor verdere vragen over deze veiligheidswaarschuwing kunt u contact opnemen met uw Trek-dealer of bellen met Trek: 033 -450 9040.

 

Bron: Trek Bikes