Terughaalactie SRAM Zipp 88-voornaaf

Terughaalactie SRAM Zipp 88-voornaafSRAM waarschuwt dat er een probleem kan zijn met de Zipp 88-voornaaf van de eerste generatie. Er kan bij deze 88-naven een probleem met de flens optreden waardoor alle spaken hun spanning verliezen. Het wiel kan hierdoor uiteindelijk defect raken. SRAM is hierom een terughaalactie gestart.

Om te bepalen of uw Zipp-88 betrokken is bij deze terughaalactie, moet u het volgende controleren bij uw voorwiel:

  • Het gaat alléén om de voornaaf.
  • De flensring en borgmoer zien er uit zoals afgebeeld in afbeelding 1. Let op de grotere donker gekleurde ring met de “Z” en de kleinere zilverkleurige borgmoer. (De afbeeldingen kunt u ook zien in dit document: Terugroepactie_Zipp_88-voornaaf.
  • Naven met deze flensring en borgmoer zijn gefabriceerd tussen oktober 2008 en mei 2010.
  • Als uw voorwiel een naaf heeft met deze ring en moer, gebruik uw fiets dan niet meer en ga met uw wiel naar uw dealer. Als uw voorwiel geen naaf heeft met deze flensring en moer, dan valt het niet onder de terugroepactie en kunt u uw fiets veilig blijven gebruiken.
  • Als uw fiets een voornaaf heeft die wél onder deze terugroepactie valt, gebruik uw fiets dan a.u.b. niet meer totdat u een vervanging hebt ontvangen.
  • Als u enigszins twijfelt of uw Zipp 88-voornaaf onder deze terugroepactie valt, laat het voorwiel dan door uw dealer beoordelen voordat u de fiets weer gebruikt.

Als uw Zipp-88 onder deze terughaalactie valt, of als u het niet zeker weet, dan wordt u geadviseerd naar uw SRAM of Zipp dealer te gaan. Deze zal zorgen voor het vervangen van het onderdeel. Ook voor verder informatie over deze terughaalactie kunt u terecht bij uw dealer of bij een SRAM servicepunt. Een overzicht van de servicepunten kunt u vinden op www.sram.com.

 

Bron: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit