Terughaalactie Nutrilon Nenatal 1

Terughaalactie Nutrilon Nenatal 1Nutricia heeft geconstateerd dat een kleine partij Nutrilon Nenatal 1 met houdbaarheidsdatum 04-05-2015 een verhoogd gehalte jodium bevat en roept deze terug. De speciale flesvoeding krijgen te vroeg geboren kinderen nadat ze ontslagen zijn uit het ziekenhuis. De voeding is alleen verkrijgbaar via apotheken, ziekenhuizen en facilitair bedrijven.

Kinderen kunnen last krijgen van het te hoge jodiumgehalte. Nutricia raadt aan een arts te raadplegen wanneer het kind symptomen ontwikkelt zoals problemen met de voeding (minder drinken), wanneer het kind mider actief is, meer slaapt dan gebruikelijk, of wanneer ouders bezorgd zijn. Er zijn tot nu toe geen klachten of meldingen van gezondheidsproblemen door ouders of artsen gerapporteerd.

De terugroepactie is beperkt tot een kleine partij Nutrilon Nenatal 1 met een houdbaarheidsdatum 04-05-2015. Alle andere Nutrilon Nenatal producten met een andere houdbaarheidsdatum dan 04-05-2015, evenals alle andere Nutricia-producten, zijn niet betrokken bij deze terughaalactie.

U kunt het product kostenloos, met vermelding van uw naam, adres en telefoonnummer sturen naar:

Nutricia Nederland BV
Antwoordnummer 10061
2700VB Zoetermeer

Nutricia zal dan contact met u opnemen.

Voor meer informatie over deze terughaalactie kunt u bellen met het gratis informatienummer van de Nutricia Kindervoeding Service: 0800 – 022 26 26.

In Duitsland geldt een soortgelijke terughaalactie voor Milupa Aptamil PDF. Klik hier voor meer informatie over de terughaalactie in Duitsland.

Bron: