Terughaalactie uvex ruitercaps

Terughaalactie uvex ruitercapsIn mei 2013 heeft de Zweedse consumentenorganisatie Konsumentverket ruitercaps getest van diverse merken. Van de 11 geteste caps bleken er 10 mankementen te vertonen. Een van deze caps is de exxential (voorheen uvision) van het merk uvex. Naar aanleiding van deze testresultaten heeft Uvex alle series van de caps gecontroleerd, waarbij bij een deel van de caps afwijkingen zijn vastgesteld. Het gaat hierbij om de normen voor penetratieweerstand en/of schokbestendigheid; bij een ongeval zou dit in sommige gevallen tot letsel kunnen leiden.

Hoewel de afwijking slechts bij een beperkt aantal modellen is vastgesteld, verzoekt Uvex u ruitercaps van de typen exxential (voorheen uvision), uvision elegance of supersonic elegance niet meer te gebruiken, omdat u zelf niet kunt controleren of uw cap het betreffende mankement vertoont. U kunt de ruitercap terugbrengen naar de speciaalzaak waar u deze heeft gekocht. Uw cap wordt dan hersteld of vervangen door een gelijkwaardige cap.

Als u nog vragen heeft naar aanleiding van de waarschuwing, dan kunt contact opnemen met uvex via telefoonnummer +49 – 911 97 740 (buitenlandtarief Duitsland).

Bron: NVWA, 3 juli 2013