Terughaalactie Nikon batterij EN-EL15

Terughaalactie Nikon batterij EN-EL15Nikon waarschuwt voor een mogelijk probleem met de batterij van het type EN-EL15. Deze batterij wordt gebruikt door Nikon-camera’s D7000, D800, D800E en Nikon 1 V1.

In zeldzame gevallen kan het gebeuren dat de batterij oververhit raakt en dat de behuizing vervormt. Uit voorzorg heeft Nikon besloten alle betreffende batterijen om te ruilen.

Om te controleren of u een batterij heeft die valt onder dit omruilprogramma, controleert u eerst het serienummer op de batterij. Zie de afbeelding hiernaast voor de locatie van dit serienummer. In de afbeelding daaronder ziet u dat u moet letten op het negende karakter van het serienummer. Als dit een E of Fis, dan komt de batterij voor omruil in aanmerking. Batterijen die een andere karakter hebben dan E of F zijn veilig te gebruiken. Ook EN-EL15 batterijen die gekocht zijn voor 29 februari 2012 (los of meegeleverd met een D7000 of 1 V1) kunnen veilig gebruikt worden.

Terughaalactie Nikon batterij EN-EL15
Bepalende letter voor terughaalactie

Als u een batterij heeft die valt onder deze terughaalactie dan kunt u bellen met de afdeling Klantondersteuning voor het omruilen van de batterij via nummer 0900 – 1225564 (lokaal tarief vanaf een vaste lijn) of via het contactformulier op de website.

Bron: Nikon, 17 juli 2012