Veiligheidswaarschuwing Bugaboo Bee

Bugaboo waarschuwt voor een veiligheidsprobleem met Bugaboo Bee kinderwagens die verkocht zijn van januari 2011 tot en met september 2011. Door een probleem met de voorwieltjes kan de kinderwagen kantelen.

In verband met eerdere meldingen over slingerende wieltjes (in 2010) heeft Bugaboo een aanpassing in het ontwerp van de wieltjes gemaakt, waarbij de metalen lagertjes van wielen vervangen zijn door plastic lagertjes. Nu is echter gebleken dat de plastic lagertjes er voor kunnen zorgen dat de wieltjes vastlopen, met een mogelijk kantelen van de kinderwagen tot gevolg.

Bugaboo heeft daarom besloten om alle wieltjes met plastic lagertjes te vervangen door wieltjes die weer metalen lagertjes bevatten. Deze oplossing zal naar verwachting eind oktober 2011 beschikbaar zijn; tot die tijd wordt u verzocht de zwenkfunctie van de voorwieltjes uit te schakelen. Zie voor instructies de webpagina van Bugaboo over deze waarschuwing. [deze pagina bestaat niet meer; neem contact op met Bugaboo voor verdere instructies]

Bugaboo zal contact opnemen met de geregistreerde eigenaren van de betreffende Bugaboo Bee kinderwagens en roept eigenaren van de Bugaboo Bee kinderwagen, die verkocht zijn tussen januari 2011 en september 2011 en die niet geregistreerd zijn bij Bugaboo dit alsnog te doen via de website van Bugaboo.

Voor meer informatie over deze veiligheidswaarschuwing kunt u contact opnemen met klantenservice van Bugaboo via service.nl@bugaboo.com of telefonisch via 020 Р718 9531.

Bron: Bugaboo, 6 oktober 2011
Update: 29 december 2023, verwijzingen naar niet bestaande pagina’s bijgewerkt of verwijderd