Terughaalactie 5-delige muziekset

recall_muzieksetKempenaar Cash & Carry waarschuwt voor een onveilige 5-delige muziekset. De muziekset is verkocht vanaf 25 september 2010 en heeft artikelnummer 2015 en EAN code 871455204435.

Uit onderzoek is gebleken dat onderdelen van de muziekset niet voldoen aan de Europese norm. Zo bleek het riempje van de trommel tijdens de trekproef te breken, waardoor het ingeslikt kan worden door kleine kinderen, en bleek de maracas bij de valproef dermate te beschadigen dat de inhoud er uit kan. Als de inhoud ingeslikt wordt door kleine kinderen ontstaat er verstikkingsgevaar.

Hoewel het speelgoed het symbool ‘Niet geschikt voor kinderen onder de drie jaar’ draagt, is het wel voor deze groep kinderen bedoeld. Het speelgoed met eerdergenoemde code is voor deze groep echter onveilig.

Als u dit product na 25 septemer 2010 heeft gekocht en het heeft de CE markering zoals getoond in de afbeelding en de EAN-code, dan wordt u verzocht het product buiten bereik van kleine kinderen te houden en het terug te brengen naar de winkel. U krijgt het aankoopbedrag vergoed. Als de codes niet overeenkomen, dan is de waarschuwing niet van toepassing.

Voor meer informatie over deze terughaalactie kunt u contact opnemen met Kempenaar Cash & Carry via telefoonnummer 055 – 5332360.

Bron: nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA), 28 oktober 2011