Veiligheidswaarschuwing Liga Tweede Stap

recall_liga_tweede-stapKrafts Foods neemt uit voorzorg Liga Tweede Stap terug uit de markt. De gebruiksinstructies op de verpakking zijn nu niet duidelijk genoeg voor het gebruik bij kinderen tussen de 6 en 9 maanden.

Als u het product heeft gekocht, dan is het belangrijk dat u de volgende instructies volgt:

  • Het product is in alle vormen veilig voor kinderen vanaf 9 maanden.
  • Voor kinderen tussen de 6 en 9 maanden is het alleen geschikt als een papje, waarbij het product eerst vermengd is met een vloeistof, bijvoorbeeld melk, of gemengd met een fruithapje. De biscuit mag NIET DROOG gegeven worden. Het kan te lang duren voor het zacht wordt in de mond waardoor de kans op eventueel ongemak en verstikkingsverschijnselen niet volledig kan worden uitgesloten.
  • Mocht u extra informatie willen ov als u niet zeker weet wat te doen, dan kunt u het gratis informatienummer bellen voor aanvullend advies. Het nummer is 0800 – 022 12 00.

Als u het product niet meer wilt gebruiken, dan kunt u de zijkant van de doos met de streepjescode en houdbaarheidsdatum terugsturen naar:

LIGA
Antwoordnummer 1366
6200VB Maastricht

Een postzegel is niet nodig, maar vergeet niet uw naam, adres, woonplaats en bankrekeningnummer mee te sturen, zodat het aankoopbedrag teruggestort kan worden.

Bron: Kraft Foods, De Telegraaf, 10 augustus 2010