Veiligheidswaarschuwing FamilyFix Base

recall_maxi-cosi_familyfixMaxi-Cosi roept alle bezitters van de Maxi-Cosi FamilyFix Base op om deze te laten controleren in de winkel. Deze oproep geldt voor alle exemplaren die zijn geproduceerd vóór 3 maart 2010.

Door een mogelijk probleem in het mechanische gedeelte van de IsoFix verbindingen in de Base is het mogelijk dat de FamilyFix niet de beoogde bescherming biedt aan het kind bij een ongeluk. Het probleem komt slechts voor bij een zeer klein deel van de productie.

Als u een FamilyFix Base heeft dan wordt u opgeroepen deze niet te meer te gebruiken, maar deze eerst te laten controleren door de dichtstbijzijnde babyspeciaalzaak. Een aankoopbewijs is daarbij niet nodig. De veiligheidswaarschuwing geldt alleen voor de FamilyFix Base, te herkennen aan de productnaam aan de zijkant van het product. Tot u de FamilyFix Base heeft laten controleren kunt u de Maxi-Cosi Pebble of CabrioFix autozitjes gewoon met de autogordel blijven gebruiken.

Als u meer informatie wilt naar aanleiding van deze veiligheidswaarschuwing, dan kunt u contact opnemen met de FamilyFix Helpdesk, via telefoonnummer 0800 – 02 00 746 (gratis). Dit nummer is dagelijks bereikbaar van 08.30u tot 18.00u. U kunt ook terecht op de website, www.maxi-cosi.com of de Maxi-Cosi Blog via www.maxicosiblog.nl.

Bron: Maxi-Cosi, 5 maart 2010