Uitbreiding terughaalactie Belkin TuneBase

recall_belkin_tunebase_2-extOp 8 februari 2010 heeft Belkin aangekondigd dat de terughaalactie uitgebreid is met de TuneBase FM, artikelnummer F8Z341ea. Deze aanpassing is in de tekst verwerkt.

Belkin heeft vastgesteld dat een van de onderdelen (de sluitring bij de sigarettenaansluiting) van de TuneBase producten, kortsluiting kan veroorzaken. Bij langdurig inschakelen en blootstelling aan hitte en vocht kunnen sommige onderdelen die met de sluitring in aanraking komen brandgevaarlijk worden. Belkin heeft besloten om de producten terug te roepen.

De waarschuwing geldt voor de volgede oplaad/verbindingsproducten uit de TuneBase reeks, die verkocht zijn tussen 1 april en 30 oktober 2009:

  • TuneBase FM
  • TuneBase FM met handsfree-bediening
  • TuneBase Direct met handsfree-bediening
  • TuneBase FM met ClearScan

Deze producten hebben de volgende typenummers, afhankelijk van de regio waar ze gekocht zijn: F8Z341ea, F8Z441, F8Z442, F8Z176, F8Z441ea, F8Z442ea en F8Z176eaBLK. Het typenummer van de producten vindt u op de achterzijde van het product, zoals in de afbeelding uit de originele terughaalactie (het typenummer op de verpakking kan mogelijk iets afwijken – het typenummer op het apparaat zelf is altijd correct).

Als u één van deze TuneBase producten heeft, adviseert Belkin u om deze niet meer te gebruiken. Op de website van Belkin kunt u een formulier invullen. Belkin zal dan contact met u opnemen voor verzendinstructies voor omruiling van uw TuneBase product.

Voor meer informatie over deze terughaalactie kunt u contact opnemen met Belkin op telefoonnummer 00800 223 55460 (gratis) of per e-mail via eurosales@belkin.com.

Bron:Belkin, 29 oktober 2009, update 8 februari 2010