Terughaalactie Salomon,Atomic,TECNOpro teenstukken (Update)

Op 22 november is deze melding geplaatst in verband met de terughaalactie van teenstukken van het merk Atomic. De terughaalactie betreft echter ook modellen van de merken Salomon en TECNOpro (Intersport). Deze gegevens zijn in onderstaande tekst opgenomen.

recall_atomic_teenstukken recall_salomon_teenstukken recall_tecnopro_teenstukkenSalomon SAS, roept de teenstukken van een aantal skibindingen terug. Het gaat om teenstukken van de merken Atomic, Salomon en TECNOpro. De terughaalactie geldt voor teenstukken die gemaakt zijn tussen juli en oktober 2008 en betreft de volgende typen:

  • Atomic: Evox 2.8, 2.8+, 2.8++ en FFG8
  • Salomon: LZ 7, LZ 8, LZ 9, LZ 7 SR, LZ 8 SR, LZ 8 SC en JLZ 9
  • TECNOpro: TL 70, TL 80, TL 70 SP, TL 80 SP, TL 70 SR

Salomon SAS heeft besloten tot deze terughaalactie omdat het mogelijk is dat de teenstukken de skischoen niet volledig vastzetten in de binding. De binding kan zo onbedoeld loskomen waardoor de skiër kan vallen. De betreffende bindingen mogen dan ook niet meer gebruikt worden tot het teenstuk is vervangen.

Op het teenstuk is op de plek waar de teen van de skischoen contact maakt het het teenstuk van de bindingen is de productiedatumcode aangebracht. Als het laatste cijfer een 8 is, dan is het teenstuk geproduceerd in 2008 en moet deze mogelijk vervangen worden.

Als u een teenstuk van de betreffende modellen heeft, en de productiedatumcode einigt op een 8, dan roept Salomon SAS u dringend op om de bindingen naar een erkende dealer te brengen, of naar het Intersport filiaal voor modellen van het merk TECNOpro. In de winkel zal men kunnen bevestigen of het teenstuk inderdaad vervangen moet worden. Als dit inderdaad het geval is, dan zal deze het teenstuk kostenloos vervangen door nieuwe teenstukken die gemaakt zijn in 2009 en geschikt zijn voor de betreffende modellen van bindingen. Een overzicht van erkende dealers vind u op de volgende plaatsen van de betreffende merken:

Als u nog vragen heeft naar aanleiding van deze terughaalactie, dan kunt u kijken op de websites van Atomic, Salomon en Intersport, bellen naar 0800 – 020 58 88 (gratis) of een e-mail sturen naar qualityinfo.netherlands@salomon-sports.com.

Bron: Salomon SAS, 22 november 2009