Terughaalactie DacMagic adapter

recall_dacmagic_adapter_1Cambridge Audio waarschuwt eigenaren van de DacMagic digitaal/analoog converter dat de behuizing van sommige voedingsadapters (Power Supply Unit (PSU)) scheuren kan vertonen na langdurig gebruik.

Als de behuizing scheurt kan dat gevaarlijke situaties opleveren en Cambridge Audio roept de betreffende adapters terug. Als u een DacMagic heeft, controleert u dan of u een adapter heeft die er uitziet als het hiernaast afgebeelde exemplaar.

Alleen exemplaren zoals hiernaast afgebeeld vallen onder de terughaalactie, andere modellen adapters vertonen dit probleem niet.

Ziet uw adapter er als hiernaast uit, dan moet u de adapter controleren. Is de adapter beschadigd, dan moet u het gebruik ervan onmiddellijk stoppen. Schakel de stroom naar het stopcontact uit, en verwijder voorzichtig de adapter. Let op: de transformator kan nog erg warm zijn, dit is met name van belang als de behuizing loslaat.

Is uw adapter niet beschadigd, dan kunt u de adapter blijven gebruiken tot u een nieuwe heeft ontvangen.

U kunt een nieuwe adapter bestellen bij uw dealer (zie de dealerlijst voor de adressen), of rechtstreeks bij Cambridge Audio.

De nieuwe adapters zijn leverbaar vanaf eind november 2009

Als u een nieuwe adapter heeft ontvangen kunt u de stroomkabel van de oude adapter knippen zodat deze niet meer gebruikt kan worden. Cambridge Audio vraagt u, indien mogelijk, de adapter te laten recyclen, in plaats van deze weg te gooien.

Als u nog vragen heeft over deze terughaalactie, dan raden wij u aan contact op te nemen met de Customer Care-afdeling van Cambridge Audio.

Bron: Cambridge Audio, 9 november 2009