Terughaalactie Sony VAIO adapters

recall_vaio_adaptersSony heeft onlangs vastgesteld dat de binnenisolatie van de AC-adapters van het type VGP-AC19V18 het tijdens gebruik kan begeven waardoor er kortsluiting in de AC-adapter kan optreden.

De betreffende adapter is verkocht in de periode oktober 2007 tot oktober 2009 bij de VAIO all-in-one computers van het type VGC-LT, VGC-LN, VGC-LM , VGC-JS2 en VGC-JS3 en bij het VAIO personal computer dockingstation, typen VGP-PRBX1 en VPG-PRFE1 tussen oktober 2005 en oktober 2009.

De adapter is voorzien van een aardingsaansluiting. Als de adapter is aangesloten op een geaard stopcontact, en er doet zich kortsluiting in de adapter voor, dan zal de ingebouwde zekering doorbranden en zal de AC-adapter niet meer werken. Als de adapter is aangesloten op een niet-geaard stopcontact, dan is het mogelijk dat bij kortsluiting metalen delen van de adapter, de computer of de aangesloten randapparatuur onder stroom komen te staan, met een elektrische schok als mogelijk gevolg.

Sony raadt eigenaren van de betreffende computers of docking stations aan om de computer en adapter niet meer te gebruiken, de adapter los te koppelen van het stroomnet en (vanaf een andere computer) via de speciale website te controleren of de adapter vervangen moet worden. Voor deze controle heeft u het serienummer van uw VIAO nodig.

Op de afbeelding hiernaast ziet u twee afbeeldingen van de adapter. De adapter met de codering ‘AA’ valt niet onder deze terughaalactie.

Bron: Sony, 28 oktober 2009