Veiligheidswaarschuwing fietskinderzitje Yepp Maxi (update)

Op 30 mei 2009 heeft GMG een veiligheidswaarschuwing gegeven voor het fietskinderzitje Yepp maxi. In uitzonderlijke gevallen kan het zitje los raken van de zadelbuisadapter. GMG heeft op dat moment een fixatieband ter beschikking gesteld om het zitje extra vast te zetten.

GMG heeft in de tussentijd gewerkt aan een permanente oplossing, en deze is nu beschikbaar. De oplossing bestaat uit een aanpassing van het aluminium profiel; de zadelbuisadapter blijft ongewijzigd.

Als u de Yepp Maxi bezit, dan kunt u via de winkelier gratis een nieuw profiel afhalen; als de winkelier deze niet op voorraad heeft, dan kan hij of zij deze voor u bestellen. U kunt vervolgens zelf het profiel vervangen. Op de website van GMG vindt u een instructievideo voor de (de)montage van het profiel. De fixatiebanden moeten bevestigd blijven zolang het nieuwe profiel nog niet is gemonteerd; u wordt dringend opgeroepen om het zitje niet zonder de fixatiebanden of het nieuwe profiel te gebruiken.

Mocht u naar aanleiding van deze update van de veiligheidswaarschuwing, of over de veiligheidswaarschuwing zelf, nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met GMG op telefoonnummer 0182 – 513583 (bereikbaar tijdens kantooruren) of per e-mail via info@gmgbv.com.

Bron: GMG, 5 augustus 2009