Veiligheidswaarschuwing BCC Proline vaatwassers

recall_proline_vaatwasser_largeBCC heeft een veiligheidsrisico ontdekt in een aantal Proline vaatwassers. Een microswitch kan kortsluiting veroorzaken als de machinedeur niet goed gesloten is en hierdoor kan in uitzonderlijke gevallen schade ontstaan.

Het veiligheidsrisico kan zich voordoen in vaatwassers van het type DWP5015SA en DWP4915SL, die aangeschaft zijn in de periode februari 2007 t/m mei 2009.

Om elk risico uit te sluiten heeft BCC besloten om alle betreffende vaatwasmachines te voorzien van een nieuwe microswitch. De vervanging van de microswitch kan aan huis plaatsvinden.

Om te bepalen of bij uw vaatwasser de microswitch vervangen moet worden kunt u bellen met de servicelijn van BCC op nummer 088 – 0555063. Aan de hand van het typenummer en de (laatste) 8 cijfers van het serienummer kan de servicemedewerker controleren of de microswitch van uw machine vervangen moet worden en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn voor het ongestoord gebruiken van uw vaatwasser. Het type- en serienummer vindt u op de deur aan de binnenkant van de vaatwasser (zie afbeelding hiernaast; klik op de afbeelding voor een vergroting).

BCC adviseert u om de vaatwasmachine niet onbeheerd te gebruiken totdat u de bevestiging heeft gekregen of de microswitch in uw vaatwasser moet worden aangepast.

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van deze veiligheidswaarschuwing, dan kunt u contact opnemen met eerder genoemde Servicelijn van BCC (geopend van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 21:00) of kijken op de speciale webpagina van BCC: www.bcc.nl/productwaarschuwing.

Bron: BCC, 8 juni 2009