Veiligheidswaarschuwing Olympia patioheaters

recall_olympia_patioheaterOlympia Retail waarschuwt consumenten voor onveilige situaties die mogelijk kunnen ontstaan bij gebruik van de Super patioheater model 5001000 13KW Groen en Gardengrill gasheater tafelmodel 5001030.

De importeur heeft geconstateerd dat in sommige gevallen de patio- en tafelheaters niet goed zijn afgesteld. Hierdoor kan het gebeuren dat niet al het gas wordt ontstoken en er geen rustige en stabiele verbranding plaatsvindt. Dit kan leiden tot een steekvlam, met brandletsel aan het gezicht of in kleding als gevolg.

Bij het tafelmodel is het niet mogelijk om de gasbrander veilig met een lucifer te ontsteken als de automatische ontsteking niet werkt. Omdat de brander niet op een andere manier ontstoken kan worden, zal er gas vrij komen. Als er een andere hittebron in de buurt is, kan het gas brand veroorzaken.

Als u één van deze modellen patio- of tafelheaters heeft, dan wordt u dringend verzocht deze niet meer te gebruiken en contact op te nemen met de importeur:

Olympia Retail
Industrieweg 53
5145PD Waalwijk

U kunt het bedrijf telefonisch bereiken op nummer 0416 – 67 40 80, per fax op 0416 – 67 40 81. Ook kunt u een e-mail sturen naar info@olympiaretail.eu.

Ook voor meer informatie kunt u op één van deze manieren contact met het bedrijf opnemen.

Bron: De Telegraaf, 16 maart 2009