Terughaalactie EasyWalker DUO adapter

recall_easywalker_duoEasyWalker haalt uit voorzorg de DUO autostoel adapter 2009 terug.

Bij normaal gebruik van de adapter (correcte plaatsing op het frame en correct sluiten van de klemmen) is er geen gevaar, maar als er extra belasting wordt uitgeoefend door derden (zoals een tweede kind dat hard trekt aan de stoel of er aan gaat hangen), kan de adapter loskomen.

De terughaalactie betreft alleen de nieuwste (2009) versie van de adapter. Deze is verkocht tussen 1 november 2008 en 10 februari 2009. Het artikelnummer is 81111 en de EAN-code is 8717755280602 en is te herkennen aan een ronde uitsparing in het beweegbare deel van de klem waarmee de adapter op het frame wordt geplaatst (zie afbeelding).

Als u dit specifieke type adapter heeft gekocht, dan wordt u verzocht deze niet meer te gebruiken en terug te brengen of sturen naar de winkel waar u de adapter heeft gekocht, samen met het aankoopbewijs.

De winkelier krijgt binnen 4-6 weken een vervangend product dat u kunt krijgen. Ook kunt u er voor kiezen het aankoopbedrag retour te krijgen.

Deze terughaalactie heeft geen betrekking op eerdere versies van de DUO adapter, of adapters van de SKY en QTRO modellen.

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van dit bericht, dan kunt u contact opnemen met uw winkelier, of met EasyWalker op nummer 0294 – 23 03 51 of per e-mail op info@easywalker.nl.

Bron: Voedsel en Waren Autoriteit (VWA), EasyWalker, 16 februari 2009