Veiligheidswaarschuwing Nefit Smartline (Basic)

recall_nefit_hrNefit is op 1 november 2008 gestart met een preventieve vervangingsactie van een onderdeel voor bepaalde Nefit HR-Ketels van de typen SmartLine en SmartLine Basic.

Nefit zal van alle Smartline en SmartLine Basic toestellen die gemaakt zijn van 2002 tot en met 31 december 2007 de branderkop vervangen. De reden hiervoor is dat bij een zeer beperkt aantal exemplaren (minder dan 0,3 promille) oververhitting is opgetreden met de branderkop waardoor de branderkop kan smelten. Dit kan in het ergste geval brand veroorzaken.

Analyse heeft uitgewezen dat de kans op het probleem groter wordt naarmate het apparaat ouder is, en Nefit heeft daarom besloten om de branderkop preventief te laten vervangen.

Voor de vervanging werkt Nefit samen met installateurs en gasonderhoudsbedrijven. Heeft u een Nefit SmartLine of SmartLine Basic, dan zal de installateur of het gasonderhoudsbedrijf binnenkort contact met u opnemen voor een afspraak. Het vervangen van de branderkop zal ongeveer 30 minuten in beslag nemen, en is geheel kostenloos.

Als u niet weet of u een Nefit SmartLine of SmartLine Basic heeft, dan kunt u dit zien aan de voorzijde, op het zwarte klepje. Het serienummer, waarvan u de productiedatum kunt afleiden, vindt u aan de binnenzijde van het toestel.

Mocht u naar aanleiding van dit bericht nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met uw installateur of gasonderhoudsbedrijf. U kunt ook bellen met Nefit op nummer 0800 – 544 33 44 (gratis) of per e-mail.

Bron: RTV Oost, Nefit, 13 november 2008