Veiligheidswaarschuwing paaseitjes

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) raadt consumptie van bepaalde paaseitjes af. Het gaat om paaseitjes die geproduceerd zijn door het bedrijf Kathy Chocolaterie en verkocht zijn onder de merknamen Kathy, Kruidvat, Trekpleister, Laurus, Alvo en Cupido. De frabrikant van de eitjes heeft gemeld dat in België een aantal gevallen zijn gemeld waarin harde stukjes plastic in de eitjes zijn aangetroffen. Omdat de eitjes ook in Nederland zijn verkocht, raadt de VWA, uit voorzorg, consumptie van de eitjes af; het is niet bekend of ook in Nederland eitjes zijn verkocht die stukjes plastic bevastten.

De waarschuwing betreft eitjes van eerder genoemde merken in verpakkingen van 150gram, 200gram, 250gram, 500gram en 1000gram in de smaken puur mokka, puur orange, puur citroen, puur caramel, wit pistache, melk mokka.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Kathy Chocolaterie in België op nummer 00-32-504 500 34 (internationaal tarief). Dit nummer is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00u tot 21.00u.

Bron: Voedsel en Waren Autoriteit, 2 april 2008