Veiligheidswaarschuwing kerststukjes

recall_kerststukjesSchoneveld Vleuten B.V. waarschuwt consumenten dat een door hen geleverd kerststukje met rode of zwarte bolvormige waxinehouder niet veilig is. De kerststukjes zijn tussen 26 november 2007 en 13 december 2007 verkocht op diverse kerstmarkten en bij tuincentra.

Het gevaar bestaat dat bij gebruik van de kerststukjes, de waxinelichthouder smelt, waardoor rookschade, en in het ergste geval brand, kan ontstaan. De oorzaak hiervan is dat in de waxinehouder, die gemaakt is van gestold kaarsvet, een laagje zand ontbreekt.

Schoneveld Vleuten B.V. roept consumenten op om geen waxinelichtje in het kerststukje aan te steken en het terug te brengen naar de winkel. U krijgt het aankoopbedrag dan vergoed. Ook kunt u er voor kiezen om een zandlaagje in de houder te leggen of de waxinehouder te vervangen door eentje van glas.

De kerststukjes zijn onder andere verkocht bij 22 vestigigingen van Intratuin. Op de website van Intratuin staan de betreffende vestigingen vermeld.

recall_kerststukjes_fotoVoor meer informatie kunt u contact opnemen met Schoneveld Vleuten B.V., via telefoonnummer 030 – 677 36 37.

Bron: De Telegraaf, 15 december 2007
Intratuin, 17 december 2007