Terughaalactie Mammut klettersteigsets

recall_mammutTijdens onlangs gehouden onafhankelijk onderzoek naar klettersteig-sets in slecht-weer situaties, is een probleem naar voren gekomen in twee sets van het merk Mammut. Het gaat hierbij om de Via Ferrata Step Web Key Lock en de Via Ferrata Turn Web.

Hoewel de omstandigheden waaronder de tests gehouden zijn, in het echt niet of nauwelijks voor zullen komen, heeft Mammut besloten om de betrokken sets terug te roepen en een verbeterde versie op de markt te brengen, die geimpregneerd is met een waterafstotend middel. De teruggeroepen sets hebben en zogeheten grijze ‘brake-webbing’, de verbeterde sets hebben een rode uitvoeren van de ‘brake-webbing’.

Heeft u een oude set, dan wordt u dringend verzocht deze om te ruilen bij uw leverancier. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mammut, per e-mail via stepweb@mammut.ch of telefonisch via 00-41-848 85 81 81 (internationaal tarief), bereikbaar van maandag tot vrijdag van 09.00u tot 17.00u.

Bron Mammut, 9 september 2007