Terughaalactie Philips bruininglamp Cleo Compact

recall_philips_cleoPhilips waarschuwt bezitters van zonnebanken en gezichtsbruiners waarin Philips Cleo Compact fluorescerende bruiningslampen verwerkt zijn. Door een productiefout kunnen bepaalde lampen van dit type gevaar opleveren voor de consumenten: er kunnen ernstige verbrandingen en tijdelijk verlies van het gezichtsvermogen optreden.

Het gaat om de Philips Cleo Compact fluorescerende bruiningslampen 15W met serienummers 080906 en 090906 en een lengte van 29,5cm. De serienummers van de lampen kunt u terugvinden op de metalen kap van de lampen, zoals in de afbeelding hiernaast aangegeven.

De lampen worden gebruikt in verschillende merken zonnebanken en gezichtsbruiners. Philips roept daarom alle gebruikers die in of na september 2006 een zonnebank of gezichtsbruiner hebben gekocht, of de lampen ervan vervangen hebben, te controleren of de geplaatste lampen uit de betreffende partij komen. Soms is het moeilijk om het serienummer van de lamp direct te herkennen; raadpleeg daarom uw gebruiksaanwijzing hoe u de lamp op de juiste wijze kunt verwijderen, zodat u het serienummer kunt controleren.

Bent u in het bezit van één of meer van het hierboven genoemde type lampen met serienummer 080906 of 090906, dan wordt u dringend aangeraden het apparaat waarin deze lampen verwerkt zijn niet langer te gebruiken, maar te bellen met gratis (internationale) telefoonnummer 00800 – 74454775. U krijgt dan informatie hoe u de lamp kunt terugbezorgen en gratis een vervangende lamp ontvangt.

Bron: De Telegraaf, 4 mei 2007