Veiligheidswaarschuwing Fruits de Pays jus d’orange

recall_fruits-de-pays_jus-d.orangeVrumona heeft bekend gemaakt dat er bij de productie van jus d’orange van Fruits de Pays een fout is gemaakt. Bij een beperkt aantal flessen kan vergisting optreden waardoor de druk in de flessen geleidelijk op kan lopen. Dit kan vervolgens leiden tot het loskomen van de dop of het uit elkaar barsten van de fles. Het probleem komt voor in een beperkt aantal flessen dat afgevuld is op 6 februari 2007, maar Vrumona heeft besloten alle glazen 1 liter flessen Fruits de Pays jus d’orange uit de markt te halen.

Heeft u een fles Fruits de Pays Jus d’Orange in huis, dan adviseert Vrumona u om deze fles niet aan te raken vanwege het gevaar tot barsten, maar te bellen met 0800 – 00 99 (gratis) voor verder instructies.

Door de vergisting in de fles ontstaat een duidelijke smaak-en geurafwijking. Consumptie levert echter geen enkel gevaar op voor de gezondheid. Het probleem heeft uitsluitend betrekking op Fruits de Pays jus d’orange in 1 liter glazen statiegeldflessen. Alle andere producten en verpakkingen van Fruit de Pays zijn veilig en kunnen gewoon worden geconsumeerd.

Bron: Vrumona, ANP, 12 maart 2007, De Telegraaf, 13 maart 2007