Terughaalactie Amprobe stroomtangen

Amprobe waarschuwt gebruikers van de digitale stroomtangen ACD-10 PRO, ACD-10 TRMS-PRO, ACD-14 en ACD-14 TRMS deze niet meer te gebruiken.

Gebleken is dat deze tangen kunnen blokkeren waardoor gevaarlijke spanningsniveaus in elektrische systemen onjuist of niet worden weergegeven. Als de stroomtang blokkeert, worden er meetwaarden onder 1 volt of waarden in millivolt aangegeven. Zonder (de gebruikelijke) controle van het meetinstrument vóór en na het doormeten van een stroomkring, zou de gebruiker kunnen veronderstellen dat er geen spanning aanwezig is, terwijl dit juist wél het geval is. Dit kan tot zeer gevaarlijke situaties leiden.

Als u één van de genoemde tangen bezit, wordt u met klem aangeraden deze niet meer te gebruiken, maar deze om te ruilen bij Amprobe. U krijgt ter vervanging een exemplaar van het model AC75B of ACD-15 TRMS-PRO. U kunt uw meettang voor omruiling aanbieden op de speciale webpagina http://www.amprobe.com/recall of u kunt bellen naar +49-30-4 78 00 87 20. Dit nummer kunt u ook bellen voor meer informatie over deze recall.

Bron: Amprobe, 21 maart 2007