Terughaalactie Bürstner caravans

buerstnerCaravanfabrikant Bürstner heeft, samen met toeleverancier Polyplastic, besloten om alle door Bürstner gebouwde caravans, met bouwjaar 1998 t/m 2000 terug te roepen.

De reden voor deze terugroepactie is dat het in enkele gevallen gebeurd is dat de gelijmde structuur tussen de binnenste en de buitenste glasschijven is losgeraakt. Gebleken is dat bij felle UV-bestraling de lijm niet in alle gevallen sterk genoeg is.

Als de buitenste glasschijven vervolgens losraken tijdens het rijden, dan kan dit groot gevaar opleveren voor de gebruiker van de caravan, en voor de andere weggebruikers.

Om te controleren of uw Bürstner caravan tot de teruggeroepen typen behoort, moet u kijken op het typeplaatje aan de voorkant, rechts, van uw caravan. Op dat typeplaatje staat een code die er ongeveer zo uitziet:

WBU000000 (W) 0000000

De letter in het midden van de cijfercode geeft aan in welk jaar uw caravan is gebouwd. De letter W staat voor 1998, de letter X staat voor 1999 en de letter Y staat voor 2000.

Als blijkt dat uw caravan uit de periode 1998 t/m 2000 stamt, dan wordt u dringend verzocht onmiddellijk contact op te nemen met de dichtstbijzijnde Bürstner dealer om de caravan te laten inspecteren.

Bürstner wijst u er op dat u verplicht bent de ramen van de caravan te inspecteren voor u zich opnieuw op de openbare weg begeeft en dat u de vensterranden moet beveiligen met stevige tape. Mocht de buitenbeglazing al gedeeltelijk los zijn geraakt, dan moet u deze volledig verwijderen.

Indien u nog vragen heeft naar aanleiding van deze productwaarschuwing, dan kunt u contact opnemen met de firma Bürstner in Duitsland op nummer 00-49-7851-850. Ook kunt u kijken op de website www.buerstner.com. Op deze site vindt u ook een lijst met dealers.

Bron: Rapid Alert System for Non-Food Products (RAPEX), Bürstner, 28 oktober 2006