Terughaalactie Toshiba notebook batterijen

Toshiba heeft bekend gemaakt dat Sony meer batterijen terug wil halen die geleverd zijn bij of voor Toshiba notebooks in verband met oververhitting zoals dat bij onder andere Dell en Apple notebooks het geval is geweest. Zodra hier meer over bekend is, zal de informatie op deze website te vinden zijn. Deze nieuwe terughaalactie heeft, aldus Toshiba niets te maken met deze recall.

toshiba_batteryToshiba roept een aantal notebook batterijen terug vanwegen een potentieel laad/ontlaad-probleem. Er is geen veiligheidsrisico bij het gebruik van de batterijen.

De betreffende batterijen zijn geleverd als extra batterijen of in bepaalde laptops tussen maart 2006 en mei 2006. Het gaat hierbij om batterijen van de volgende notebooks:

toshiba_nbstickerHet typenummer van uw laptop vindt u op de onderkant van het apparaat op een sticker, zoals hiernaast afgebeeld.

Deze productwaarschuwing heeft alleen betrekking op de batterijen en niet op de hele notebook.

Verder geldt de melding ook voor de volgende typen batterijen:

  • PA3465U-1BAS
  • PA3399U-2BAS
  • PA3400U-1BAS
  • PA3465U-1BRS
  • PA3399U-2BRS
  • PA3400U-1BRS

Het typenummer van de batterij vindt u op de batterij, zoals hiernaast aangegeven in de onderste afbeelding.

Indien u in het bezit bent, of mogelijk in het bezit bent van een betreffende batterij, dan kunt u de website van Toshiba Nederland raadplegen voor meer informatie. Hier vindt u onder andere een hulpprogramma om te bepalen of uw batterij vervangen moet worden en instructies hoe u de batterij kunt herkennen als u het programma niet wilt of kunt gebruiken.

Voor meer informatie kunt u bellen met de Toshiba helpdesk op 0900 – 1000 1000 (50c/pm).

Bron: VARA Kassa, Toshiba, 19 september 2006 / Toshiba, 30 september 2006