Terugroepactie Elastische Speelgoedrups

Leverancier A.I.&E. roept het speelgoed Elastische Rups terug. De elastische speelgoedrups is niet geschikt voor kinderen onder de 3 jaar, de doelgroep van het speelgoed.

Melding terugroepactie Elastische SpeelgoedrupsDe terugroepactie betreft de Elastische Rups (‘Stretch Caterpillar’ / ‘Pufferraupe’) met barcode 8711252 50324 0 en batchcode 2100428. Het speelgoed is verkocht vanaf februari 2024.

Op de verpakking staat vermeld dat het speelgoed niet geschikt is voor kinderen onder de drie jaar. Tijdens onderzoek is echter vastgesteld dat dit speelgoed wel degelijk voor deze doelgroep bedoeld is. Het product voldoet echter niet aan de veiligheidseisen voor speelgoed voor kinderen onder 3 jaar: door kleine onderdelen aan het speelgoed is er verstikkingsgevaar voor deze kinderen.

Vanwege deze onderzoeksresultaten heeft leverancier A.I.&E. besloten het speelgoed niet meer te verkopen en een terugroepactie te starten voor de al verkocht exemplaren.

Heeft u dit speelgoed? Hou het dan per direct buiten bereik van jonge kinderen. U kunt het product terugbrengen naar de winkel waar u het heeft gekocht; het aankoopbedrag krijgt u dan terug.

Voor meer informatie over deze terugroepactie kunt u contact opnemen met leverancier A.I.&E. via telefoonnummer 040 – 250 11 11.

Bron: EDCO / A.I.&E., 24 april 2024