Belangrijke veiligheidswaarshuwing FXSLIM afslankthee

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt voor FXSLIM Lady&Men afslankthee. In het product zitten de gevaarlijke, niet in levensmiddelen toegestane stoffen sibutramine en sildenafil.

Melding belangrijke veiligheidswaarshuwing FXSLIM afslanktheeDe waarschuwing geldt voor de FXSLIM Lady&Men theepoeder die via kanalen als Instagram, Snapchat, TikTok en Facebook wordt aangeboden en ook via Multi Level Marketing (MLM) te koop is.

In dit product zitten de voor levensmiddelen verboden stoffen sibutramine en sildenafil. Deze stoffen kunnen zeer schadelijk voor de gezondheid zijn, en kunnen zelfs levensbedreigend zijn.

De NVWA heeft meerdere meldingen ontvangen van hoofdpijn, braken, droge mond en hartkloppingen na het gebruik van dit product. Enkele mensen hebben hierdoor een huisarts bezocht of moesten naar het ziekenhuis. In 2016 is iemand overleden na hartritmestoornissen door gebruik van een soortgelijk product waarin sibutramine zat.

Heeft u dit product gekocht, gebruik het dan niet. Heeft u het al gebruikt en heeft u last van bijwerkingen, raadpleeg dan een arts.

De NVWA roept verder op om melding te doen als dit product te koop wordt aangeboden op de Nederlandse markt.

Voor meer informatie kunt u cotnact opnemen met het Klantcontactcentrum van de NVWA via 0900 – 03 88.

Bron: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, 29 juli 2023