Belangrijke veiligheidswaarschuwing Bugaboo Dragonfly

Bugaboo heeft geconstateerd dat er een mogelijk veiligheidsrisico is bij het gebruik van het Bugaboo Dragonfly stoelframe. Dit kan risico op letsel veroorzaken.

Melding belangrijke veiligheidswaarschuwing Bugaboo DragonflyAls de Bugaboo gebruikt wordt zoals in de handleiding aangegeven, dan is de stoel veilig te gebruiken. Als het frame echter niet correct is uitgeklapt, dan kan de rugleuning naar beneden bewegen. Dat kan in sommige situaties letsel veroorzaken.

Om dit risico tegen te gaan heeft Bugaboo besloten om het ontwerp van het frame te updaten en alle verkochte frames te vervangen. De verwachting is dat deze frames vanaf augustus 2023 beschikbaar komen.

Als u de Bugaboo Dragonfly heeft, dan kunt u deze gewoon blijven gebruiken met de wieg. Gebruik de Dragonfly niet meer met het frame, totdat deze is vervangen.

Voor meer informatie over deze veiligheidswaarschuwing en de vervanging van het stoelframe kunt u contact opnemen met de klantenservice van Bugaboo via het contactformulier van Bugaboo.

Bron: Bugaboo, 13 juli 2023