Terugroepactie ZURU Robo Alive Baby Shark badspeelgoed

Fabrikant ZURU roept diverse varianten van het ZURU Robo Alive Baby Shark badspeelgoed terug. Het speelgoed blijkt gevaarlijk voor kinderen te zijn, waarbij er risico is op letsel.

Melding terugroepactie ZURU Robo Alive Baby Shark badspeelgoedDe terugroepactie geldt voor de volgende producten:

  • ZURU Robo Alive Junior Robotic Baby Shark Sing and Swim Badspeelgoed met harde plastic bovenvin, modelnummer #25282 en datumcodes (JJJJ/MM/DD) DG20190501 tot en met DG20220619. Deze zijn los verkocht, en in verpakking 3 stuks
  • ZURU Robo Alive Junior Mini Baby Shark Badspeelgoed met een plastic bovenvin, modelnummers #7163, #7175 en #7166 en datumcodes (YYYY/MM/DD)  DG2020615 tot DG2023525. Deze zijn los verkocht, verkocht in set van 3 stuks èn als onderdeel van de Baby Shark Music Water Park speelset

ZURU heeft tot op publicatie van de terugroepactie 12 meldingen ontvangen waarbij kinderen op de baby sharks zijn gevallen of er op zijn gaan zitten en daardoor letsel opliepen zoals krassen, snijwonden en doorboringen.

Het bedrijf heeft daarop besloten het product terug te roepen. Als u dit speelgoed heeft, stop dan onmiddellijk met het gebruik hiervan, en hou het speelgoed buiten bereik van kinderen.

Via de website https://www.recallrtr.com/bathshark of https://www.zurutoys.com kunt u zich registreren voor terugbetaling van het aankoopbedrag. Dit zal gebeuren via een virtuele Mastercard, ter waarde van de adviesverkoopprijs per stuk speelgoed. Indien u meer heeft betaald dan de adviesverkoopprijs, dan kunt u dat verschil ook terugkrijgen, maar alleen als u een aankoopbon kunt tonen.

Om het aankoopbedrag terug te krijgen moet u het speelgoed onklaar maken en markeren, zoals beschreven in dit PDF document van ZURU (bron: Intertoys). U moet het onklaar maken en markeren doen voordat u het speelgoed registreert voor teruggave.

Voor meer informatie over deze terugroepactie van ZURU kunt u contact opnemen met de speciale recall-telefoonlijn op nummer 0800 – 1800 996.

Bron: Intertoys, 30 juni 2023