Terugroepactie OSRAM Batterijstarter

Fabrikant OSRAM Automotive roept de OSRAM BATTERYstart 360 terug. De terugroepactie is gestart omdat het product kan kortsluiten en daardoor oververhit kan raken.

Melding terugroepactie OSRAM BatterijstarterDe terugroepactie van OSRAM Automotive betreft de OSRAM BATTERYstart 360 (OBSL 360) met EAN10 code 4062172264365EAN40 code 4062172264372.

Het bedrijf heeft een technisch mankement ontdekt in een aantal BATTERYstart batterijstarters. Dit mankement kan er voor zorgen dat er kortsluiting optreedt. Hierdoor kan oververhitting van het apparaat optreden.

OSRAM roept bezitters op om het apparaat NIET meer te GEBRUIKEN en het buiten op te slaan in een niet-brandbare omgeving en te beschermen tegen water en regen.

Via de website van OSRAM kunt u een formulier invullen voor het terugsturen van het apparaat. Op die pagina vindt u belangrijke instructies hierover; het apparaat mag alleen teruggestuurd worden in een hittebestendige zak. Die ontvangt u van OSRAM Automotive. Stuur het apparaat niet op zonder dat het in deze zak zit.

Voor meer informatie over de terugroepactie van de OSRAM BATTERYstart 360 kunt u contact opnemen met de fabrikant. Gebruik hiervoor het e-mail adres automotive-service@osram.com. U kunt tijdens kantooruren ook bellen naar +49 177 47 44 096 (buitenlandtarief Duitsland). Houdt er rekening mee dat deze medewerkers u in het Duits of het Engels te woord kunnen staan.

Bron: OSRAM Automotive, 3 april 2023